keskiviikko 27. elokuuta 2014

Risto Räppääjä ja Sevillan saituri

 
 Kivaa, uusin Risto Räppääjä on tullut kirjastoihin!
Jos ei vielä omaan kirjastoosi, voit silti varata sen linkin kautta:

Sinikka Nopola ja Tiina Nopola: Risto Räppääjä ja Sevillan saituri
 Kuvittaja: Christel Rönns
Tammi, 2014

Tällä kertaa jännittävä perijä-petturi-pelastus -tarina. Niukasti elävän ja saiturin erokin selviää. Välillä kaahataan polkupyörällä, välillä sivuvaunullisella moottoripyörällä ja lopulta punaisella avoautolla Rosvoloiden tyyliin.
Ihan hyvä poimia matkaan koukuttavia aineksia. Käynti arvaamattomassa talossa on aina kiehtovaa. Kaikilla on selusta varmistettuna. Ristollakin Nelli on välillä pikku Hermionena.

Rauhan esiin ottaman ja Riston iltalukemistoksi päätyvän "Hienon käytöksen opas" -kirjan mallilauseet tarjoavat pienillekin lukijoille monta hupaisaa hetkeä Riston käyttäminä. Ihan peruskomiikkaa.

Hauskaa, että Riston perheasioitakin vähän kommentoidaan. (Niin, olisikohan toiveissa saada se tutkijaäiti edes piipahtamaan Suomessa jonkun kirjan verran? Osoittaisi edes sen verran kiinnostusta poikaansa kohtaan... jatkaakseni Elvin ja Rauhan äänenpainoissa. Mutta lisäisikö se sarjan koomisuutta vai veisikö liikaa realismin puolelle ja siten tyrehdyttäisi naurun? Ehkä äiti pysyttelee tutkimuksensa parissa jatkossakin, poissa Suomesta, aivan kuten Peppi Pitkätossun isä pysytteli poissa Ruotsista?)

Kiva tarina joka tapauksessa. Osittain helppolukuisempikin kuin jotkut osat eli juoni hyvin pakassa. Sopii monenlaiselle lukijalle olematta tylsä kenellekään.

P.S. Kirjasta tehdään elokuvaa. Sen ensi-ilta on 13.2.2015.
Risto Räppääjä ja Sevillan saituri Instagramissa 
Risto Räppääjä ja Sevillan saituri Facebookissa 
 Adalmiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti