keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Kesän varjot, valot

Iloinen kilpikonna Pikku Papu on Liisa Kallion luoma hahmo, joka ihastuttaa pieniä lukijoita. Pikku Papun seikkailuista voi lukea kirjoista Pikku Papu ja Pikku Papu ja kukka. Pikku Papu-kirjassa pieni kilpikonna huomaa kilpensä kutistuneen ja hän lähtee etsimään itselleen uutta kilpeä. Monen mutkan kautta Papu löytää itselleen sopivan kilven ja uuden ystävän. Pikku Papu-kirjoissa on selkeä, värikäs kuvitus, joka houkuttelee lasta kirjan äärelle. Tarinat ovat lyhyitä, joten malttamatonkin kuuntelija jaksaa sadun loppuun asti.


Yksityiskohta kirjasta Pikku Papu ja kukka.

Pikku Papu esiintyy myös viehättävässä laulukirjassa, joka sisältää cd:n. Pikku Papun laulut-kirjaa voi lukea myös lorukirjana ja tutkia kirjan kuvia yhdessä lapsen kanssa. Millaisia ystäviä hyttysellä onkaan ja mitä kaikkea löytyy Kirpun kyläkaupasta? Lorujen pohjalta tehdyt hauskat laulut ovat Sibelius Akatemian opiskelijoiden käsialaa.

Yksityiskohta kirjasta Pikku Papun laulut.

Ensimmäinen Pikku Papu -kirja voitti Suomen Kulttuurirahaston lastentaiteen Kylli Koski -palkinnon 2010 ja Pikku Papun laulut taas puolestaan valittiin vuoden 2012 lastenlevyksi Varhaisiän musiikinopettajat ry:n toimesta.

Pikku Papu jatkaa seikkailujaan kirjassa Pikku Papu ja aarre, joka ilmestyy loppukesästä. Syksyksi on tulossa myös muita mukavia kuvakirjoja perheen pienimmille lukijoille!

Kirjasto Omenan Kirjapuutarha toivottaa tämän lorun myötä oikein hyvää kesää kaikille! Syksyllä tavataan!

Pikku Papu puutarhuri

Pikku Papu hoitaa
iloista puutarhaa,
kuokkii, kastelee,
nuuhkii, kuuntelee.

Puutarhurin onni
on marjoja tonni,
uudet herneenpalot,
kesän varjot valot.
(Liisa Kallio)

Saima

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti