keskiviikko 14. elokuuta 2013

Tervetuloa loppukesän ja alkusyksyn Kirjapuutarhaan!

http://www.satukustannus.fi/images/books/103306.jpg
             Satukustannus 2013, kuvitus Kirsi Lappalainen            

Hyvää koulun alkua kaikille!

Kirjasyksy on hyvä aloittaa aapisella! Kuvassa (yllä) näkyvä ISON TEKSTIN LINTUAAPINEN on suuraakkosin ja ta-vu-vii-voin toteutettu kirja, jossa samassa paketissa saa tietoa linnuista, kirjaimista ja tavutuksesta. Mainio, kaunis kirja! Kirsi Lappalainen on kuvittaja, tekstien toimittaja on Paula Hihnala. HelMet-varauksen voi tehdä täältä.

Jo sujuvasti lukeville koululaisille on kesän aikana tullut monta makoisaa uutuutta, joista poimitaan tähän muutama.

  Risto Räppääjä ja kaksoisolento  Syntymäpäivän arvoitus 
Tiina ja Sinikka Nopolan supersuosittu Risto Räppääjä -sarja on täydentynyt uudella osalla. Risto Räppääjä ja kaksoisolento on saanut kuvittajakseen Christel Rönnsin. Rakastettu sarja kestää kuvittajan vaihdoksen, oikeastaan vaatiikin sitä. Ei siksi että Aino Havukaisen ja Sami Toivosen kuvitukset eivät olisi edelleen kutkuttaneet vaan siksi, että menevän sarjan myötä uusi huippukuvittaja tuo pakettiin uusia vivahteita ja vahvistaa lastenkirjallisuuden taiteellista tasoa, saa sen houkuttavaksi muillekin kuvittajille. 
Huom. Äänikirjakin on jo saatavilla. Sen varausjonoon pääsee tästä.

Martin Widmarkin Lasse-Maijan etsivätoimistoon on myös saatu uusi osa suomeksi, Syntymäpäivän arvoitus. Suomennos Outi Mennan ja kuvitus Helena Willisin. Ne kustantajat, jotka älyävät satsata kansiin ja kuvittajiin, saavat lukijoita, niin se vaan on. Aivan vastustamaton kansi.

Siri Kolun Me Rosvolat -sarjaan on ilmestynyt uusi osa Me Rosvolat ja vaakunaväijy. Tuuli Juuselan kuvituksella on oma vankka osuutensa kirjasarjan osien päätymisessä yhä uusien lukijoiden reppuun. Kirjat erottuvat värikkäinä ja tunnistettavina. Tässä linkki kirjan tietoihin HelMetissä Me Rosvolat ja vaakunaväijy.

Oikein mukavaa - no, tällä hetkellä sateista, mutta edelleen aika lämmintä - loppukesää ja tervetuloa syksyn kuulaat aamut... ei ihan vielä!

Adalmiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti