torstai 21. tammikuuta 2016

Kirjallinen aamupäivä


 
Scarryn hurmaava Pupu-kirja kuvattuna tiistaina Tammen kirjapinosta.
Täytyy vielä hetki odottaa, mutta aika paljon näitä on onneksi tulossa HelMet-kirjastoonkin:

Richard Scarry: Minä olen pupu


Elias Lönnrot tarkkailee ikkunanpielessä Korkeavuorenkadun varrella. Lumi narisee ulkona jaloissa, taksiin hyppää norjalaiseen villapuseroon pukeutunut mies, sisällä on viihtyisää ja tarjolla on maukasta purtavaa. 

Katutason myymälässä ovat palkitut kirjat hyvin esillä, tässä Topelius-palkinnon saanut Siiri Enorannan Surunhauras, lasinterävä (WSOY, 2015) ja Arvid Lydecken -palkinnon saanut Tuutikki Tolosen Mörkövahti.





Tiistaina 19.1.2016 Bonnier-talossa
 WSOYn ja Tammen kevätuutuuksien aamuisessa esittelytilaisuudessa. Mukana olivat
  • Liisa Kallio ja Pikku Papun orkesteri, jonka neljä paikalla ollutta jäsentä esitti kolme hauskaa laulua: kirpputorista, sammakoiden pussailusta ja listasta kivoja asioita (Pikku Papun orkesteri). Pienimpien suosikkeja.
  • Anna Hallava ja Henna Helmi uusien kirjojensa kanssa, eli Operaatio Huulitulen (jotta voisi suudella vapaammin...) ja Miisa ja jääprinsessan(kaikki ei ole suorittamista ja suoritusta ja vaikka olisikin, kaikki ei muutu, kun suoritus on valmis). Hallavan kirja on sarjan toinen osa; Helmen kirja on sarjan kolmas osa. Molemmista voi jo tehdä varauksen, ja on jo tehtykin: Operaatio Huulituli(WSOY)Miisa ja jääprinsessa(Tammi). 
Molemmat kirjoittajat arvelivat kirjojensa sopivan alakoululaisille; 5. ja 6. luokkalaisille; Miisaa lukevat kuulemma nuoremmatkin - päähenkilö Miisa on 13-vuotias seiskaluokkalainen. Kirjat sopivat hyvin siis myös seiskaluokkalaisille, ja Huulituli kasiluokkalaisillekin, arvioi Hallava.
 
  • Paula Noronen kertoilemassa kirjoistaan yleensä ja uusimmasta, eli yhdeksännestä yli äyräisen pursuavasta, naurattavasta Supermarsusta: Supermarsu ja lasten valtakunta (Tammi); sama äänikirjana: tästä
  • Mintie Das, maailmaa nähnyt tarinoitsija ja viiden tytön seikkailuista kertova Storm Sisters - Kuohuva maailma. Englanninkielisen Rovio Books -kirjan on suomentanut Tammelle Marja Helanen. 1700-luku, purjeveneet ja nykyaikaiset tytöt...
          Storm Sisters
  • kääntäjät Helene Butzow ja Kaisa Kattelus juttelemassa uusista suomennoksistaan: huippusuositun John Greenin heti alkulehdiltä päähenkilön persoonaan tutustuttava Teoria Katherinesta (An Abundance of Katherines, 2006) ja Patrick Nessin monin palkinnoin kunnioitettu, Jim Kayn kuvittama teos Hirviön kutsu (A Monster Calls). Molemmista voi jo tehdä varauksen:
  • Teoria Katherinesta (WSOY)
  • Hirviön kutsu (Tammi)
Kiitokset antoisasta aamupäivästä!

Adalmiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti