maanantai 6. helmikuuta 2012

Opas NälkäpeleihinOletko intohimoinen Nälkäpelien ihailija? Nyt sinulle olisi tarjolla englanniksi opas trilogian maailmaan.

Lois H. Gresh toteaa kirjan alussa, että Suzanne Collinsin Nälkäpeli-trilogia on alunperin suunnattu yli 12-vuotiaille, mutta siihen ovat sittemmin tarttuneet kaiken ikäiset, niin nuoret kuin vanhatkin, niin teini-ikäiset kuin keski-ikäisetkin. Kaikille kirjan sanoma on sama. Jos me ihmiset emme pidä varaamme, voimme pyyhkiytyä unohduksiin maailmasta sotien, julmuuden, vallanhimon ja ahneuden vuoksi. Lapset ovat ihmiskunnan tulevaisuus. Jos tapamme lapsemme, mitä jää jäljelle?

Gresh vertaa Nälkäpeli-sarjan maailmaa ja tapahtumia sekä antiikin Rooman gladiaattoritaisteluihin että nykyajan tosi-TV -kulttuuriin. Hän peilaa sarjaa eri kulttuurien tapoihin ja historiallisiin vaiheisiin. Kirjassa käsitellään myös lasten ja tyttöjen (ja poikien) asemaa ja rooleja eri yhteiskunnissa; aseita; Theseus- ja Minotaurus-myyttejä Nälkäpelin taustalla; Collinsin isän kokemuksia Vietnamin sodasta ym. ym. mielenkiintoista ja ajatuksia herättävää.

Suosittelen!      


Adalmiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti