tiistai 14. elokuuta 2007

Rees, Celia: Merirosvoja!


Nancy Kington viettää lapsena varsin vapaata elämää, leikkii satamassa kaupungin muiden lapsien kanssa ja käyttäytyy kuin poika. Kaikki muuttuu kuitenkin vähitellen, isä menee uusiin naimisiin ja äitipuolen tullessa taloon Nancy puetaan mekkoihin ja hameisiin, hänen tukkansa kammataan ja leikit muiden lasten kanssa loppuvat. Kun isä kuolee, Nancyn entisestä elämästä ei jää mitään jäljelle.


"Jo lapsena olin luonnoltani levoton, ja vuosia olin haaveillut purjehtimisesta isäni laivoilla. Eräänä harmaana kesäaamuna vuonna 1772 toiveeni toteutui, mutta ei aivan sillä tavoin kuin olin uneksinut. Lähdin matkaan Bristolin satamasta Sally-Anne-nimisellä laivailla, jonka miehistö kulki surunauha käsivarressaan ja jonka liput lepattivat puolitangossa. Päivä oli koittanut apeana ja kylmänä. Tuuli navakoitui ja viskoi sadetta kasvoillemme. Merimiehet nostivat katseensa ja tutkivat taivaalla kiitäviä pilviä otsa rypyssä, mutta tämä oli pelkkä kuuro. Sen myrskyn viimeinen henkäys, joka oli murskannut isäni elämän ja minun myös."


Nancy matkustaa Jamaikalle ja siellä hänen ja Minerva-orjan kohtalot solmiutuvat yhteen. Kuinka he oikein päätyivät merirosvoiksi?


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti