maanantai 7. tammikuuta 2013

Hyvää alkanutta vuotta 2013!

 


Hei! Joululoma on nyt ohi mutta talvi jatkuu! Yllä olevissa kuvissa kolmen viehättävän talvisen kuvakirjatarinan kansikuvat.

Ritva Toivolan Hilpeän mäenlaskun on kuvittanut Karoliina Pertamo; Saarni-kirjat 2012. Kolme eläinkaverusta viettää vauhdikasta päivää lumisessa pakkasmetsässä mäkeä laskien. Yksi kaveruksista on saanut joululahjaksi pulkan. Hyvä tuuli tarttuu.

Tiina Nopolan Siiri ja lumimies on jo 10. Siiri-kirja, mutta se ei ole yhtään vähemmän hauska kuin edelliset. Kirjan on kuvittanut jälleen Mervi Lindman; Tammi 2012. Siiri on saanut joululahjaksi sukset ja on innokas oppimaan hiihtämistä, mutta Ottoja kiinnostaa vain jääkiekko. Siiri keksii keinon saada pojat lumille... Talvinen seikkailu.

Tuula Korolaisen Kuono lumessa on kuvittanut Marjo Nygård; Lasten keskus 2012. Kuono lumessa on jo neljäs Korolaisen hiirikirja ja tämäkin on hyvä. Edelliset kirjat Kuono kohti tähteä (sai Finlandia Junior -palkinnon 2005); Kuono kohti koulua; Kuono kohti joulua. Hiiriperheen muuttomatkasta kehkeytyy hiiritytölle haasteellinen mutta onnellisesti päättyvä seikkailu.

EDIT Kiitos kommentista anonyymi! Hilpeään mäenlaskuun oli tullut vahingossa tekijäksi Nopola. Ritva Toivola tietysti kirjailija, kuten kirjan kannestakin näkee! Kiitos. 15.2.2013 Adalmiina

 

Adalmiina

1 kommentti: