sunnuntai 26. lokakuuta 2008

Rannela, Terhi: Amsterdam, Anne F. ja minä


Kerttu on juuri juhlinut 15-vuotissynttäreitään, juhlat onnistuivat, mutta päättyivät silti itkuun. Kerttu nimittäin päätti suhteensa Miraan tekstarilla. Noloa. Onneksi pientä helpotusta on luvassa matkan muodossa, Kerttu matkustaa äitinsä kanssa Amsterdamiin viikoksi.


Kertun äiti on kirjailija ja keräilee Anne Frankin päiväkirjoja. Kerttukin saa lahjaksi yhden. Äiti ja Kerttu tekevät matkan aikana sopimuksen: Kerttu saa uudet farkut, jos lukee Anne Frankin päiväkirjan. Kirja kuitenkin yllättää Kertun, se ei olekaan niin tylsä kuin Siiri-ystävä on sanonut. Lukiessaan Kerttu löytää yllättäviä yhtymäkohtia omasta ja Annen elämästä.


Matkan aikana Kertulla on myös aikaa pohtia ihmissuhteitaan, jatkaako virtuaalisuhdetta Jimin kanssa ja mitä tehdä Miran kanssa.


Kertun äiti tahtoo näyttää Kertulle Amsterdamista muitakin kuin hyviä puolia, saada Kertun ymmärtämään, että muunlaistakin elämää on ja on ollut ja kaikkien osa elämässä ei ehkä ole se kaikkein helpoin. Kerttu näkeekin asiat uudessa valossa ja lähtee Amsterdamista muuttuneena.


Erikoisuus: kirjan lopussa on listattuna biisit, joita kirjassa kuunnellaan.


Kurkkaa tänne!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti