lauantai 10. toukokuuta 2008

Hamberg, Emma: Linan yökirja


" Tämä on minun päiväkirjani. Tai pikemminkin yökirja, koska kuka hullu muka istuu kirjoittamassa keskellä päivää? Ja jos joku muu minua itseäni lukuunottamatta lukee tätä kirjaa, se pääsee hengestään. Tai sitten minun pitää kuolla häpeästä. Koska tässä kirjassa kaikki on totta."


Lina on tottunut valehtelemaan. Miten yläkoulusta voi edes selvitä hengissä ilman että valehtelee? Lina valehtelee, jotta saisi pitää kaverinsa, vaikka ei edes pidä heistä. Lina valehtelee, että hän vaikuttaisi pikkuisen hohdokkaammalta kuin on. Ja toisaalta Lina ei kuitenkaan uskalla tehdä asioita, joita todella haluaisi.


Linan yökirja kertoo raadollista totuutta, millaista on, kun on pakko olla joku muu kuin on. Mutta Lina saa tarpeekseen, tosin vasta sitten, kun kaikki on totaalisen solmussa. Linan "paras kaveri" Thea ei pidä suutaan kiinni vaan lavertelee ja siitä saa alkunsa tapahtumaketju, jonka päätyttyä Lina pelkää olevansa raskaana. Kuinka vaikeaa on olla oma itsensä, kertoa rehellisesti mitä tuntee ja riuhtaista itsensä irti menneestä, siitä kaikesta kertoo Linan yökirja.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti