torstai 23. marraskuuta 2006

Mila Teräs: Sininen huone


Mila Teräs: Sininen huone


Sigrid on 17- vuotias, kun hän huomaa olevansa raskaana. Työt taidekaupassa jäävät, ystävätkin tahtovat unohtaa Sigridin ihan kokonaan. Kukaan ei oikein ymmärrä eikä hyväksy Sigridin päätöstä pitää lapsi. Sigridin omatkin tunteet ovat keskeneräisiä, onnen tunne lapsesta on niin hauras, että se rikkoutua milloin tahansa.


Sigridin biologinen isä, Magnus, on kuollut Sigridin ollessa ihan pieni. Sigridillä on Magnuksesta vain yksi, pieni muisto: "Kädet laskevat hänet istumaan rantaveteen. Vesi on lämmintä ja auringonkeltaista ja sinistä ja mustaa. Se on matalaa ja niin kirkasta, että hän näkee selvästi jalkansa sen pohjasta." (sivu 37)


Sigrid muuttaa yhteen poikaystävänsä kanssa, yrittää rakentaa yhteistä tulevaisuutta. Mutta Sigridillä on vimma tietää enemmän Magnuksesta, mitä hän on Magnukselta saanut, millainen Magnus oli ihmisenä? Näitä Sigrid pohtii. Ja kun raskaus etenee, Sigrid muistaa ainoaa muistoaan Magnuksesta aina vain enemmän ja enemmän, kunnes muisto on ihan kirkas ja selkeä. Mutta muisto onkin ihan erilainen kuin Sigrid oli kuvitellut.


Mila Teräksen kieli on kaunista ja se kietoutuu jopa hieman runollisena Sigridin elämän ympärille. Kaunis ja vahva tarina.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti